O Nama

Naša ideja je rođena daleke 1884. godine, kada je pušten u pogon prvi parni mlin na valjke, čime su postavljeni temelji današnjeg mlinarstva u Senti. Verovanje u izvornu ideju i konstantan rad na usavršavanju našeg proizvoda otvarali su nove mogućnosti, te je tako 1957. godine delatnost kompanije proširena sa proizvodnje brašna, kao osnovne delatnosti, na proizvodnju testenina i pekarskih proizvoda.
Danas, AD „Žitopromet-Mlin“ ponosno stoji iza Sentella proizvoda, vernih saveznika u ostvarivanju najukusnijih snova, od domaćinstva do industrije u Srbiji i van njenih granica.

Pozicija koju zauzimamo na tržištu stekli smo čvrsto se držeći ideje koja postoji od samog osnivanja naše kompanije, a koja korisnicima naših proizvoda pruža najbolje što vreme u kom živimo omogućava. Tako smo investicijom od preko 2.5 miliona eura, naše pogone za proizvodnju testenine i pekarskih proizvoda pretvorili u trenutno najbolje i najmodernije opremljene u zemlji.

MLIN

Skladišni kapacitet silosa od 65000 tona, godišnji ostvareni prosek od preko 60000 tona samlevene pšenice, kapacitet mlina poluvisoke meljave od 250 tona prerađene i samlevene pšenice dnevno, omogućava nam da našim brašnom, različitih i posebnih karakteristika, zadovoljimo sve zahteve i želje kupaca i da kvalitetom odgovorimo na njihove potrebe.

Naš trenutni asortiman čini 12 različitih mlinskih proizvoda, koje isporučujemo u 7 različitih veličina pakovanja.

FABRIKA TESTENINE

Naše tri automatizovane, tehničko-tehnološki najmodernije, proizvodne linije, dnevno mogu da proizvedu i do 34 tone testenine, dok je godišnji ostvareni prosek preko 6000 tona proizvedene testenine.
Kompjuterizovano vođenje i praćenje proizvodnog procesa, ne ostavlja ni malo prostora za greške i nejednakosti u kvalitetu gotovih proizvoda.

Porodicu Sentella testenina čine 23 vrste kratkih, dugih i motanih proizvoda, bez dodataka i holesterola, koji zadovoljavaju sve kriterijume zdrave ishrane, za sve generacije.

PEKARA

U našoj pekari posebna pažnja se poklanja odabiru sirovina od kojih nastaju pekarski proizvodi koji svojim ukusom, hranljivišću i kvalitetom gotovo zaustavljaju vreme, dok impresivnih 1800 komada ispečenih hlebova na sat, odnosno 2200 tona pekarskih proizvoda godišnje, koji nastaju zahvaljujući najmodernijoj, robotizovanoj opremi, potpuno zadovoljava potrebe našeg regiona.

Da uvek sveža peciva neodoljivog mirisa na vreme stignu na trpeze naših vernih potrošača, brine se vozni park od 8 vozila.

Razumemo da se poverenje gradi i održava, pažljivim i iskrenim potezima i znamo da bez kvaliteta ne bi bilo poverenja naših potrošača, bez kojih ne bi bilo ni naše istorije. Iz tog razloga, kompromis ne postoji kao opcija u procesu proizvodnje.
Stroga kontrola svakog proizvodnog postupka, konstantno praćenje kvaliteta i stručno osposobljavanje svih zaposlenih, omogućili su nam da steknemo pravo na Sertifikat međunarodnog Standarda za upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008, kao i na Sertifikat međunarodnog Standarda za upravljanje bezbednošću namirnica ISO 22000:2005, odnosno FSSC 22000.
Bez lažne skromnosti, ponosni smo na postignute rezultate u našoj proizvodnji, koji su nam podstrek za dalji razvoj i usavršavanje.

Budite deo naše uspešne istorije duge preko 130 godina.
Dobrodošli su svet Sentella proizvoda.

Nagrade i priznanja

Iako nam je najveće zadovoljstvo stečeno poverenje naših potrošača, priznajemo da nam gode pohvale i priznanja kredibilnih i uglednih društava i institucija, kao potvrda uspešnosti našeg poslovanja.