Fabrika Testenine

Fabrika Testenine

Kompanija “Žitopromet-mlin” AD je u vremenskom periodu od godinu dana i to od 01. maja 2014. do 30. aprila 2015. godine, realizovala dve značajne investicije u vrednosti od preko 2.5 miliona evra.

U fabrici testenine ugrađene su i puštene su u rad dve nove, automatske proizvodne linije – linija za proizvodnju kratkih testenina i linija za motane testenine, koje spadaju među najmodernije u tehničko-tehnološkom smislu. Proizvođač nove opreme je italijanska kompanija PAVAN, koja u svetu važi za poznatog i priznatog proizvođača opreme za testeničarsku industriju.

Ovim unapređenjem fabrike, povećani su proizvodni kapaciteti, i paralelno sa tim i karakteristike gotovih proizvoda u mnogome su poboljšane, što će svakako obradovati naše verne korisnike i, čvrsto verujemo, povećati broj zadovoljnih konzumenata “Sentella” testenine.

Pored poboljšanja uslova proizvodnje ugradnjom najsavremenijih proizvodnih linija, u potpunosti smo I građevinski obnovili objekat fabrike testenine. Na taj način obezbeđeni su vrhunski uslovi I za proizvodnju i za skladištenje gotovih proizvoda, i ispunjeni su zahtevi najznačajnijih standarda, koji garantuju kvalitetan i zdravstveno bezbedan gotov proizvod koji je savesno kontrolisan u svakom koraku proizvodnog procesa od njive do trpeze.